Posts

Showing posts from September, 2012

emo 2. ngeh~

ok, sila abaikn post emo ni, terima kasih.
first of all, sy dengan rendah hatinya ingin meminta maaf kepada sesiapa sahaja, yang telah sy skitkn hati / buat dia terasa. baek secara sengaja / x, yg sengaja, dgn niat nk tgur (ya, niat x halalkn cara)  yg x sengaja, sbb mulut sy yg jujur n x selari dgn otak. kata housemates, sy ni lurus bendul dlm satu2 prkara (mungkin?) jd kdg2 sy akn trkeluar kata2 yg x sepatutnya sy keluarkn.  serius, sy minx maaf! 
ok, now let start with the real content.
skrg ni musim depresi bg sy. coz i've been having this "foot in da mouth" syndrome.
asyik slh ckp je.
haih...
dat's y tgh musim depresi.
tp x delh depresi memnjg,
juz kekerapan tu agk meningkat.
hmm, kne hati2 ni..
penawar???
1. mkn ubat?
2. brcuti?
1 is out
no way i akn mkn ubat.
ubat is pahit.
le me x not like pahit
ubat = pahit = NO
so bercuti it is.
where?
x sure lg
but will do it ASAP.
now, me is happy XD



rugby

1 word?  G.A.N.A.S  pergh,  tgk kwn2 men, sy yg kt tpi yg risau. kami hntr 2 team, lycan a, lycan b lycan a menang 2 game, lycan b menang 1 game. bygkn,  bdk2 laki yg kurus keding, comel2 men rugbi, lwn plak lg besar dr kwn kita tu, mestilah kita pelik, btol x? "eh, boleh ke kwn aku ni men?"  "aihh, x bhye ke?" "ishhh, kne hempaplh die ni karang." haha~  memg brlaku tp x delah seteruk yg disangka. papepun, mcm games yg len, kita kne hati2 je. watever it is, tgk rugbi memg best =)

i'm happy~

i'm happy knowing you are still alive, i'm happy knowing your heart is still beating, i'm happy for you, really. but you do know, you have people that loves you, so, whenever you have problems, you can always call us n talk, even if all we can do is just lending an ear to you.  love you 5 years ago n will continue loving you forever,  insyaAllah =)

tq, adik =)

terima kasih adik, dh lma along x borak dgn kau, secara jujur, along rindu kau. dulu, kita slalu lepak sme2.. tp, keadaan dh bnyk berubah. kau n aku pun dh berubah. tp insyaAllah, along sentiasa syg kau dgn yg laen. along sentiasa doa yg terbaek untuk kalian, rumah along sentiasa trbuka untuk kalian.  =)

futsal

wohoo,  game futsal dh hbes, jam 2.30 pm td. ohhhh, sgt memenatkn. but memg seronok XD sy yg x prnah men futsal langsung, tp sbb kwn2 convince  'just skdr tndg bola je pun', sy follow msuk team. hei2, spe kate skdr tndang tu memg salah besar. kne bljr skill curi bola, skill nk bwk bola prgi dkt kwsn gol, skill tndg bola keluar pdg coz nk maintain markah, mark org untuk dijaga. n mse nilah, bru perasan yg game bru start 5 minit, nafas dh trsekat - sekat cm dh nk asma je, haihh, brulh nk terasa diri ni dh tua.  n x fit lg. aisehhhh, kne exercise ni, cik. nmpk sgt awk dh berisi. =_________='
btw, terima kasihlh ye syg, dtg nk tgk sy men futsal. tp kn btol, sy lg hebat ble awk x de. hehe,  coz awk wat sy nebes. hahaha~

majlis mkn2 kecik2

alhamdulillah, majlis mkn- mkn secara kecilan untuk shbt2 dh selesai, seronok tgk mereka yg dtg tu mkn mskn housemates. ehem, jgn slh fhm ye, sy tolong jgk tau!  tp sy in - charge of mengemas umah. truthfully, buat jamuan mkn memg memenatkn, but seronok. dpt raikan kwn2 baek n rptkn hubungan dgn yg x rpt. tp sedih jgk coz x dpt jmput rmai org. jd, minx maaf kpd mereka yg kami x dpt jmput  n terima kasih kpd yg hadir. insyaAllah, de rezeki kami akn buat lagi dgn lebih bsr.  amin~ 
p/s: housemates refused to allow for their pictures to be taken. jd x dpt tunjuk. sorry~

emosi.

otak bercelaru dengan hati,
maaf, perlu saya luah.
sila abaikan jika terlalu ekstrem bagi anda.

sekarang ni, tolong fikir baik - baik.
kau nak dia atau orang tu?
kalau kau nak dia,
putus dengan orang tu.
putus bagi aku,
berhenti bertwitter, berfacebook atau sms.
tak perlu nak bagi alasan pasal ex dia / mana - mana lelaki yang suka dia,
dia setia pada kau, tak sms / fb / twitter dgn mana - mana lelaki kecuali abang dan kawan- kawan
tapi ini yang kau balas?
atas alasan apa kau nak berhubung dengan orang tu?
atas alasan kau sahaja yang rapat dengan orang tu?

bagi aku, itu alasan BODOH.
ya, BODOH.
oh ya, mungkin aku bukan kau dan tak rasa apa yang kau rasa,
tapi pengalaman kita sama sahaja, bagi akulah
aku pun pernah ada ex,
pernah sms dengan ex konon atas alasan ingin jadi kawan,
tapi mujurlah ex aku tak layan aku,
kalau tidak, mesti aku macam kau dan orang tu.
tak reti beza batasan kawan atau kekasih.
lama - lama,
aku  jadi sedar yang aku ni bodoh mengharap pada ex aku.
aku buat keputus…

# 32

Image
you always said to me,  "stop talking to yourself. people thinks you are crazy." but i won't stop  becauseeee 
 there you go, see!! this is one of da reason y i'm so smart. hehehehe~

family outing

hari ni keluar brsama keluarga.  pergi ke Cameron Highland!!! dh lme x cuti rmai2 =D seronok memg seronok.. tp part jalan yg berpusing2 mcm ular tulah yg lemah sket. alhamdulillah, x de yg muntah dlm kereta kali ni. hehehe~ kami bergerak awl pg, jam 6, ahli keluarga bergerak dr umah  n ambk sy di sy di cheras, brulh memulakan prjlnan kami.  niat asal nk mandi kt Lata Iskandar terpksa dibatalkn, coz ayh slh masuk jln.. =(  tp x pelah, memndangkan cuaca mendung  + angin kuat, sy x rse sy akn mndi kalau singgah Lata tu.  haha~ singgah di psr,  sj je nk tgk suasana,  beli strawberry coklat sgt sdp. x smpt ambik gmbr, dh hbes kne mkn dlu. 
untuk cenderamata, belilah teh2 yg beraneka perasa  syur2 segar strawberry segar. uhhh, memg sedap.
tp bg sy, bkn tu yg penting. yg penting, sy dpt luangkn mse dgn keluarga. dh lma rsenya kami x brjln jauh smata2 untuk bercuti =) ayh kata, mungkin akhir tahun nnt,  ayh akn bwk kami berjln2 pusing semenanjung m'sia, tnpa apa2 rncgn.  mksudnya, kami akn…

# 31 soothing du'a

this is last du'a from me.. however, i would like to remind that, there is no really specific du'a to soothe your heart. every words in al - Quran is good for your heart, so, you are allowed to choose the one suits you..
this third du'a is shorter and easier to be memorize, so, you should be able to use it anywhere and everytime your heart is in pain. insyaAllah, Allah will soothes you, but  at the same time, you should not depend on the du'as only  n you should try to soothe your hearts too.. 
And it was reported from Anas (may Allaah be pleased with him) that the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) used to say, when something upset him:
“Yaa Hayyu yaa Qayyoom, bi Rahmatika astagheeth
(O Ever-Living One, O Everlasting One, by Your mercy I seek help).” 
sumber~

Mabruk~

mabruk buat pasangan Kak Abbiey n suami.. majlis brlangsung ptg td.. dr kul 2 - 5 ptg kt sabak bernam x berkesempatan untuk hadir ats urusan peribadi.. ya Allah,  tgk gmbr2 psgn ni yg dipost d fb oleh rakan2, terpesona sekejap. muka k. Abbiey bercahaya n gembira sgt. alhamdulillah,  betullah Allah akn kurniakn kita psgn yg bersesuain buat diri kita. buat k. abbiey n suami, Semoga Allah memberkahi kalian di dalam kesenangan atau pun kesusahan.  aminnnn~

weeheee~~~

benda dlm kepala ni, yg selalu ada x prnh hilang hatta time tgh beraya ni, dh jatuh tergolek2, trus masuk gaung dh. hahaha~ benda pe? assignmentlah.. hari ni, tpt jam 4.30 pm assignment terakhir tlh berjaya dihntr~ weeeee n alhamdulliah~ maksudnya, dh boleh tarik nafas lega dh.  hehehe~ dh leh pk psl exam bln 10 t, n result =____=' aisehhhh, dh ade bnde len nk pk. xpelah, nk lupe kjap je ni.  esok start pk blek.  heh~  toodle peps~

uhuh~

i'm a clumsy girl. yes, i'm a clumsy girl. there's no use denying the truth. you see, just this morning i misplaced my keys  but luckily i found it. BUT i only realised it 2 HOURS later. yes, people. 2 hours later.. see, how CLUMSY i am.. i pity my family member and sayang. because they have to watch out for me =__=' sorry darlings n sayang...

# 30 soothing du'a

this is the second du'a for your heart, but it's a bit long, therefore you might want to use it after your solah.. stay strong
insyaAllah, Allah will help you. amin~
It was reported from ‘Abd-Allaah ibn Mas’ood that the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said:
“No person suffers any anxiety or grief, and says:
‘Allaahumma innee ‘abduka wabnu (you say wabnatu instead of wabnu) ‘abdika wabnu (you say wabnatu) amatika, naasiyati bi yadika, maadin fiyya hukmuka, ‘adlun fiyya qadaa’uka, as’aluka bi kulli ismin huwa laka sammayta bihi nafsaka aw anzaltahu fi kitaabika aw ‘allamtahu ahadan min khalqika aw ista’tharta bihi fi ‘ilm il-ghaybi ‘andak an taj’ala al-Qur’aana rabee’ qalbi wa noor sadri wa jalaa’a huzni wa dhahaaba hammi
(O Allaah, I am Your slave, son (you say daughter) of Your slave, son (you say daughter) daughter of Your female slave, my forelock is in Your hand, Your command over me is forever executed and Your decree over me is just. I ask You by every Name …

reunion~

had the most exciting weekend among the never-ending assignments, ya Allah, thank you very much.. because of YOU, i was able to meet with my highschool friends, though its not all of us.. memg seronok sgt, yelah, coz rmai antara kami yg akn fly overseas. mcm smlm, Pae dh fly.. x lme, alfa, iq5, n spe ntah lg, dh x ingt.. had fun there walau sme 2 hari 1 mlm. n de bnyk shortcomings. insyaAllah, next gath mesti lg havoc.. hahaha =)  no pics right now due to it's my sister's therefore, had to wait her transfer it first =_='